На священиків із Запоріжжя відкрили карну справу

СБУ займеться УПЦ МП

Представників УПЦ МП звинувачують у розпалюванні релігійної ворожнечі і ненависті.

 
У Запоріжжі правоохоронці почали розслідування щодо представників УПЦ МП за підозрою в дискримінації і розпалюванні релігійної ворожнечі. Про відкриття провадження у четвер, 11 січня повідомляється на сайті прокуратури Запорізької області.
 
У розслідуванні, окрім представників УПЦ МП, також фігурує ГО "Союз православний Радомир". Зазначається, що дії священнослужителів і представників організації були спрямовані на розпалювання національної, релігійної ворожнечі і ненависті, ображання почуттів громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями і спричинили тяжкі наслідки у вигляді виникнення зіткнень і масових заворушень у Запорізькій області та інших регіонах України.
 
Як зазначили в прокуратурі, священики власною вибірковістю разом з тим ображають почуття вірян.
 
"Представники Запорізької єпархії Української православної церкви Московського патріархату допускають вибірковий підхід до здійснення релігійних обрядів, віддаючи перевагу тим особам, які проходили обряди хрещення саме в УПЦ МП, чим ображають почуття громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями", - сказано в повідомленні.
 
Окрім того, у прокуратурі заявили, що зазначені особи засуджують вжиття представниками церкви української мови, чим принижують національну честь громадян України.
 
"Дехто з представників зазначених релігійних організацій останнім часом допускають висловлювання про єдність слов'янських православних народів під духовним наставництвом Російської православної церкви (РПЦ). Серед прихожан храмів поширюється інформація про необхідність об'єднання України з Росією і засуджується європейський напрямок розвитку нашої держави, засуджується проведення антитерористичної операції, а також виправдовуються агресивні дії Російської Федерації стосовно України", - заявила прокуратура.
 
Як повідомляється, у зв'язку з резонансом події розслідуванням справи займеться СБУ.
 
Нагадаємо, у Запоріжжі священик на похороні відмовився відспівувати дитину, похрещену в УПЦ КП.
 
Інцидент викликав хвилю протестів по всій Україні. Зокрема, у Києві радикали заблокували Києво-Печерську лавру.
 
Під храмами УПЦ МП у різних містах залишають закривавлені іграшки.

Related

Події в Україні 2087948699362977624

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item