П'яні медики, прибувши на виклик, чекали смерті пацієнта


16 січня близько 21:30 в Одесі до поліції надійшло повідомлення про чоловіка на залізничному вокзалі, який потребує допомоги.
Правоохоронці викликали чоловікові "швидку", повідомив у Facebook радник начальника ГУ НП в Одеській області Руслан Форостяк.
"Патрульні побачили, як до зупинки громадського транспорту біля вокзалу під'їхала карета швидкої допомоги та зупинилась. Старший наряду підійшов до них, пояснив, куди під'їхати до особи, що потребує на допомогу, а сам пішки повернувся на місце. В той час чоловікові стало гірше, йому вже робили реанімацію, штучне дихання та масаж серця", - розповів Форостяк.
Після звернення правоохоронців "швидка" не зрушила з місця. За 20 хв поліцейський вдруге підійшов до медиків. Вже після цього "швидка" розвернулась і прибула на місце події, де констатували смерть чоловіка.
"Під час спілкування, поліцейські звернули увагу на неадекватну поведінку бригади швидкої допомоги та запах алкоголю. Бригада вживала нецензурну лайку, намагались палити цигарки в громадському місці та кареті "швидкої". Поліцейські зробили висновок, що медики просто п'яні, крім того, не реагували на зауваження правоохоронців, відмовлялись виконувати законні вимоги поліцейських, штовхали та ображали їх", - написав Форостяк.
На місце події викликали слідчо-оперативну групу та затримали всю бригаду "швидкої", до лікаря та фельдшера, що чинили фізичний спротив поліцейським, довелось застосувати кайданки.
Після примусового обстеження підтвердилось, що лікар та фельдшер перебували в стані алкогольного сп'яніння: у фельдшера 2,22 проміле, водій виявився тверезий.
За даним фактом на медиків були складені адміністративні протоколи. Вирішується питання про притягнення їх до кримінальної відповідальності за ненадання необхідної допомоги людині в безпорадному стані.
У Київській обласній дитячій лікарні в Боярці дітей приймав п'яний лікар. Поліція приїхала, намагалися його відвезти до нарколога - він відмовився. Мотивуючи тим, що йому терміново потрібно прийняти дитину з нудотою, температурою і болями в животі, а перегар у нього і такий стан - це від того, що у них в одному краю відділення фарбують і він надихався ацетону.

Related

Гаряча новина 4624682363908069698

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item