США готуються до постачання Україні Javelin

Пуск ПТРК Javelin

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер розповів про підготовку до передачі Україні американських протитанкових ракет Javelin.

Україна і США спільно працюють над передачею ЗСУ протитанкових ракетних комплексів "Джавелін" (Javelin), але для цього потрібен час. Про це заявив спеціальний представник США по Україні Курт Волкер в інтерв'ю Радіо Свобода.
"Потрібен час, щоб все підготувати: об'єкти, де все буде зберігатися, способи передачі. Ми працюємо разом над тим, як їх транспортувати і залучити до роботи Збройних сил", - сказав він.
Волкер також наголосив, що "Джавелін", які надаються Вашингтоном, є оборонним озброєнням.
"Це - оборонна техніка. Вона корисна тільки тоді, коли є танковий напад. Тоді їх можна нейтралізувати. Тому це - саме захисне озброєння, не для нападу і не для застосування на лінії конфлікту. І я думаю, Україна багато в чому поділяє цю позицію", - заявив спецпредставник США.
Також Волкер зазначив, що у Вашингтоні сподіваються "заповнити деякі "білі плями" в оборонних потужностях України, щоб перешкодити подальшому розпаленню конфлікту".

Як повідомлявлось,у грудні минулого року президент США Дональд Трамп схвалив продаж летальної зброї Україні. За даними американських ЗМІ, в список озброєнь входять Javelin на суму близько 50 млн доларів.

Related

Події у світі 1113997826686765491

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item