Підсанкційний директор служби розвідки РФ їздив на переговори в США - Reuters

Сергій Наришкін
Директор Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Наришкін, який перебуває під санкціями США, відвідав США для консультацій зі своїми американськими колегами, повідомляє Reuters з посиланням на два джерела, знайомі з ситуацією.
Згідно з даними агентства, Наришкін провів переговори з директором Національної розвідки США Деном Коутсом. Про тему розмови не повідомляють. Зазначається, що Центральне розвідувальне управління США відмовилося прокоментувати ситуацію. Офіс Коутса не відповів на запити коментаря.
Як передає Reuters, в інтерв'ю російському телебаченню посол РФ у Вашингтоні Анатолій Антонов заявив, що в ході переговорів Наришкін і його колеги з США обговорили "спільну боротьбу з тероризмом". Про те, з ким саме зустрічався Наришкін, Антонов не уточнив.
Згідно з повідомленнями близьких до справи джерел, візит відбувся минулого тижня.
Як зазначається, лідер демократів у Сенаті Чак Шумер закликав адміністрацію президента Дональда Трампа пояснити інформацію про приїзд Наришкіна.
Нагадаємо, 30 січня Міністерство фінансів США опублікувало так звану "кремлівську доповідь", в якій перераховано імена наближених до президента РФ Володимира Путіна російських чиновників і бізнесменів.
Загалом в списку зазначено 210 імен: 114 високопосадових російських чиновників і 96 олігархів, повідомляє Bloomberg.
Зокрема, у списку є російські олігархи Олег Дерипаска, Роман Абрамович, Володимир Потанін, брати Аркадій і Борис Ротенберги, Геннадій Тимченко, Алішер Усманов, Ігор Сечін, Олексій Міллер, Олег Тіньков, Сулейман Керімов тощо.
Незважаючи на те, що до зазначених у списку людей не будуть застосовуватися будь-які санкції, банки та інші установи в США і Європі все одно можуть відмовитися від ведення з ними справ.
"Кремлівська доповідь" складена відповідно до закону Про протидію противникам США за допомогою санкцій, який був ухвалений у Сполучених Штатах влітку 2017 року. Санкції було посилено через тривалу агресію проти України, а також через втручання в президентські вибори в США 2016 року.

Related

Події у світі 6603852780080305804

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item