Угода на $1 млрд: американці модернізуватимуть українські локомотиви


Укрзалізниця підписала з американською корпорацією General Electric угоду про модернізацію та спільне виробництво локомотивів.
Загальна вартість — до $1 млрд, пишуть на "Урядовому порталі".
Угода передбачає співпрацю на 15 років. За цей час вироблять близько 225 нових та модернізують до 75 старих магістральних дизельних локомотивів. Однією з умов є виробництво локомотивів в Україні: на першому етапі – 10%, пізніше – 40%.
Угоду підписували голова правління Укрзалізниці Євгеній Кравцов та виконавчий директор General Electric Рафаель Сантана. На церемонії були присутні також президент Петро Порошенко, посол США Марі Йованович та голова правління Укрексімбанку Олександр Гриценко.
"Я дуже втішений, що динамічні переговори з GE тривали лише п'ять місяців та привели до підписання безпрецедентної угоди. Переконаний, що підписання угоди стане значним поштовхом для розвитку української транспортної інфраструктури та вітчизняного машинобудування", - каже прем'єр-міністр Володимир Гройсман.
Укрзалізниця розпочала унікальний проект продажу книжок у вагонах потягів. Він діє лише в потягах "Інтерсіті" та "Інтерсіті+". Керівництво підприємства розглядає можливість запровадження такої послуги в інших потягах, написав у Facebook в. о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

Related

Суспільство 502327774626229325

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item