Янукович - зрадник, російську агресію готували з 2010 року - екс-глава СБУ


Агресія Росії щодо України розпочалася з підписання в 2010 році Харківських угод, які дозволяли розмістити в Севастополі Чорноморський флот РФ.
Про це сказав колишній голова СБУ Валентин Наливайченко під час допиту як свідка у справі про держзраду Віктора Януковича в Оболонському суді Києва.
"Російська агресія почалася з Харківських угод і повернення ФСБ Росії на територію українського Криму. Це сталося в 2010 році - відразу після приходу до влади Януковича. Це не можна відсторонювати і не розглядати у зв'язку з тим, що сталося вже під час і після Революції гідності. Янукович зрадив. Янукович сприяв як колаборант агресії Російській Федерації. Війська і російські спецслужби були з його дозволу заведені завчасно, ще до того, як почалася окупація Криму. Із 20 лютого (2014 року) російські війська на території Криму вийшли - усі 24 тисячі, які Янукович дозволив і завів разом із підрозділами Чорноморського флоту РФ", - наголосив Наливайченко.
Він закликав свідків давати "під захист" письмові свідчення про зраду Януковича.
"Після сьогоднішнього засідання у мене залишилося величезне переконання, що можна і треба розсекречувати і оприлюднювати всі матеріали, у тому числі і такого судового засідання. Можна розширювати лаву підсудних і підозрюваних, викликати сюди тих, хто зараз за ґратами, кого ми знайшли й арештували із числа колишнього керівництва СБУ й інших силових органів. Особливо тих, хто напряму сприяв приїзду ФСБ на нашу територію, готував агресію, а зараз намагається зробити вигляд, що не вони зрадили Україну", - зазначив Наливайченко.
21 квітня 2010 року тодішній глава держави Віктор Янукович підписав угоду з президентом РФ Дмитром Медведєвим про базування російського Чорноморського флоту в Севастополі в обмін на знижку на газ.
Після анексії Криму Рада Федерації РФ 1 квітня 2014 року в односторонньому порядку денонсувала угоду про перебування Чорноморського флоту РФ на території України.

Related

Політика 1199169071389041393

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item