Негода в Україні: снігопад, вирвані дерева та 220 населених пунктів без світла


На вихідних західні регіони України засипало снігом. 
На Львівщині сильний снігопад паралізував рух трасою Київ-Чоп. 220 населених пунктів залишилося без світла. На Рівненщині за добу випала півмісячна норма опадів. Завірюха з корінням виривала дерева.
У горах Івано-Франківської, Львівської та Закарпатської областей у зв'язку зі снігопадами та хуртовинами зберігається сніголавинна небезпека 3 рівня.
В Ізмаїлі на Одещині сьогодні очікують сильні зливи, а після - прогнозують різке зниження температури, тому місцева влада вирішила оголосити понеділок вихідним для школярів. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.
У Львівській області за добу випала майже місячна норма опадів. Без електрики залишилися 330 населених пунктів. На кордоні з Закарпатською областю вночі утворився справжній транспортний колапс. Великогабаритну техніку евакуювали три бригади рятувальників.





"Ускладнювало нам проведення робіт недисциплінованість водіїв. Водії виїжджали на зустрічну смугу, не пропускали автотранспорт і не виконували вимоги", - сказав заступник начальника управління з реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС у Львівській області Микола Гуменюк.
E результаті негоди на Закарпатті повністю знеструмленими залишаються 17 населених пунктів, ще 5 - частково.
Тим часом відпочивальники не можуть доїхати дорогою через Яблуницю до Буковелю – траса до курорту забита машинами.
Після потужного снігопаду оговтується Рівненщина. За добу в області випала півмісячна норма опадів. Надзвичайники працювали в посиленому режимі. Прибирали повалені дерева, які перекривали дороги. Відбуксирували та витягли з кюветів три десятки авто. Зокрема, злетів з дороги і один автобус з 26 пасажирами. Ніхто не постраждав. Через негоду знеструмило сім десятків населених пунктів. Засипало снігом і саме Рівне.
Синоптики прогнозують похолодання на всій території країни. У деяких регіонах температура опуститься до -11°C. При цьому буде сильний вітер.

Related

Події в Україні 4339325245992036071

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item