ОБСЄ: У зоні АТО порушень стало менше на 25%

Спостерігачі місії ОБСЄ на Донбасі

Основні бойові дії велися в трикутнику Авдіївка - Ясинувата - Донецький аеропорт і на південь від Світлодарська. За тиждень від обстрілів постраждали шестеро мирних жителів.

За минулий тиждень в зоні проведення АТО на Донбасі кількість порушень режиму припинення вогню знизилася на чверть. Такі дані оприлюднив у п'ятницю, 2 лютого, перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (ССМ) ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"За минулий тиждень спостерігачі фіксували зниження кількості порушень на 25% в порівнянні з попереднім тижнем. Добова кількість порушень коливалася від 200 до 1 тис. Проте 80% всіх вибухів сталися від застосування озброєння, яке повинно було бути відведено", - сказав Хуг на брифінгу в Києві.
За його словами, спостерігачі зафіксували 28 випадків застосування артилерії і п'ять разів - застосування мінометів. Разом з тим, тижнем раніше кількість фактів застосування важкого озброєння досягла 180.

"80% бойових дій велися в трикутнику Авдіївка - Ясинувата - Донецький аеропорт, а також на південь від Світлодарська", - додав Хуг.

Також спостерігачі підтверджують, що за тиждень від бойових дій постраждали шестеро мирних жителів.

Як повідомлялось, раніше сепаратисти не допустили представників ОБСЄ перевірити вміст автомобілів, які приїхали на Донбас в рамках російського гумконвою.

Related

Події в Україні 2738922350043304725

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item