Росія запропонувала США $2 мільйони за прах Ярослава Мудрого


У Росії створена спеціальна група вчених, які досліджують всі матеріали щодо останків Ярослава Мудрого. 
В 2016-2017 роках вони запропонували за мощі князя $2 млн.
Про це розповіла генеральний директор Національного заповідника "Софія Київська" Неля Куковальська, передає газета "Експрес".
"Я отримала письмове свідчення від людини, яка брала участь в таких торгах в 2016-2017 роках. На зустрічі були представники Росії, а також священики храму Святої Трійці в Брукліні, де, як мені повідомили, і зберігаються мощі Ярослава Мудрого", - підкреслила вона.
За її словами, росіяни запропонували $2 млн, проте, священикам ця сума здалася недостатньою.
"Ще одна причина відмови - представники духовенства побоялися це зробити, оскільки в Департамент юстиції США з України надійшов лист з розшуку останків нашого князя. Однак впевнена, що росіяни не залишили цю ідею. Також мені відомо, що в Росії створена спеціальна група вчених, які досліджують всі матеріали щодо останків Ярослава Мудрого", - додала Неля Куковальська.
В 2016 році Неля Куковальська повідомляла про переговори, що ведуться з приводу повернення з США передбачуваного праху великого князя київського святого Ярослава Мудрого. За її словами, ще в 2009 році було відкрито саркофаг Ярослава Мудрого, що знаходиться в Софії Київській, а там виявилися останки іншої людини, яка померла набагато пізніше князя. З тих пір Україна почала активні пошуки і знайшла їх в США, в Нью-Йорку.

Related

Події у світі 8062070143241750

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item