В Одеській області від кору загинуло 2 дитини


В Одеській області у вівторок, 20 лютого, лабораторно підтвердили 2 летальних випадки з дітьми від ускладнень в результаті захворювання на кір в лютому 2018 року.
"У нас від пневмонії померла 5-місячна дитина, яка перебував в КУ "Міський спеціалізований будинок ". У нього була важка патологія - синдром Дауна, вроджений порок серця. Судячи з історії хвороби, захворювання отримано в дитячій міській лікарні", - розповів директор департаменту охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації В'ячеслав Полясний, передає прес-служба Одеської обласної державної адміністрації.
Він додав, що ініціював перевірку всіх дитячих стаціонарів з метою встановити, як відбувається зараження. Відзначається, що другий випадок стався в результаті внутрішньоутробного інфікування матір'ю дитини.
"В кінці січня вагітну мешканку Одеської області, яка не була щеплена, госпіталізували з діагнозом "кір" до Міської інфекційної лікарні, проте вона самовільно залишила медичний заклад. 14 лютого, через дванадцять годин після пологів, дитина померла від вродженої хвороби", - йдеться у повідомленні.
При патологічному дослідженні було підтверджено внутрішньоутробне інфікування кором.
Всього з початку 2018 у регіоні лабораторно підтвердили 5 летальних випадків від ускладнень в результаті захворювання на кір.
У Києві з початку лютого зареєстровано 45 випадків захворювання на кір, з них 24 - у дітей. Госпіталізовано у цьому місяці 30 осіб, у тому числі 14 дітей.

Related

Події в Україні 1182192823214076136

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item