У диппошті російського посольства в Аргентині знайшли майже 400 кг кокаїну - фото

Наркотики підмінили та відслідкували. Їх доставили в РФ, де затримали 4 осіб
Шестеро людей затримані в Росії і Аргентині після виявлення в школі при російському посольстві в Буенос-Айресі 12 сумок з 389 кілограмами кокаїну, пишуть Clarin та el Ancasti.
Про знайдені наркотики повідомив правоохоронцям російський посол Виктор Коронелли ще в грудні 2016 року. Валізи з кокаїном позначили як дипломатичну пошту. Після перевірки поліцейські підтвердили, що посольство використали для надсилання наркотиків. Після цього у Буенос-Айресі кокаїн замінили на борошно та встановили у речовину GPS-датчики. Правоохоронці мали намір відслідкувати, кому призначалась крупна партія наркотиків.
Сумки прибули до Росії. Згодом тут затримали чотирьох осіб. Про їх особи наразі не повідомляється. Далі в Аргентині затримали ще двох причетних, серед яких виявився нащадок російських мігрантів Іван Близнюк, колишній поліцейський. Його затримали в аеропорту по поверненню з Риму. За даними видань, він і організував наркобізнес за участі посольства.
За даними Clarin, серед затриманих в Буенос-Айресі опинився колишній співробітник посольства, який працював бухгалтером в установі до липня 2016 року. Відповідно видання припускає, що наркотики потрапили до будівлі до цієї дати.
Повідомляється, що деталі справи наразі не розголошують, оскільки розслідування ще триває.
Раніше ЗМІ повідомляло, що в Закарпатській області чоловік на автомобілі з дипномерами намагався перемістити через кордон велику партію сигарет під виглядом дипломатичного вантажу. Під час детального огляду авто в салоні і конструктивних порожнинах правої та лівої стінок кузова знайшли 56 тис. 890 пачок сигарет вітчизняного виробництва з акцизними марками України.

Related

Події у світі 7675600467663772399

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item