Підсумки переговорів у Мінську: на Донбасі 5 березня призначене розведення військ

Розведення військ, захоплене майно та заручники - у Мінську 28 лютого відбулися переговори ТКГ
За підсумками переговорів Тристоронньої контактної групи у Мінську одною із домовленостей стало рішення про розведення сил і засобів на Донбасі 5 березня в районі Станиці Луганської.
"За умови дотримання режиму тиші в районі н.п. Станиця Луганська 5 березня 2018 року може відбутися розведення сил та засобів, як це передбачено відповідним рамковим рішенням ТКГ", - йдеться у звіті прес-секретаря Леоніда Кучми Дарки Оліфер.
У той же час українська сторона наголосила на необхідності забезпечення вільного доступу спостерігачів моніторингової місії ОБСЄ до всієї території України, в тому числі й до Криму, як це і передбачено мандатом місії.
Серед іншого Україна на зустрічі 28 лютого наполягла: на дотриманні лінії розмежування, закріпленої Меморандумом від 19 вересня 2014 року; створення безпекових зони вздовж неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону; демілітаризації Кальміуського, Новоазовського, Саханки, Кумачово.
Як зазначили українські представники, невиконання цих домовленостей Росією та контрольованими нею бойовиками веде до системного зриву раніше досягнутих домовленостей щодо режиму тиші.
"Також відсутність вказівок керівництва РФ щодо режиму тиші не сприяє нормалізації ситуації на Донбасі", - йдеться в повідомленні.
Тривають переговори про звільнення заручників.
Україна домагається створення спеціального механізму (Україна, Червоний Хрест та РФ) для пошуку зниклих без вісті. Однак натомість Росія всіляко уникає участі в цій ініціативі.
Також йшлося про необхідність відкриття контрольно-пропускного пункту Золоте на Луганщині.
Окрім того, сторони домовились відновити мобільний зв’язок на окупованій частині Донбасу. Зокрема, представники незаконних збройних формувань завірили у наданні гарантій безпеки для ремонтних бригад.
Окрім того, представникам НЗФ нагадали про захоплені 30 тисяч вагонів Укрзалізниці, приватних власників та іноземним структурам (85 захоплених вагонів належать Європейському Банку Реконструкції та Розвитку).
Нагадаємо, 14 лютого українська сторона на переговорах Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу у Мінську заявила про готовність піти на компроміс у питанні звільнення українських заручників.

Related

Події в Україні 391532739557863765

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item