Звільнили 76 викрадених бойовиками школярок


Нігерійська армія звільнила кілька десятків школярок. Раніше їх захопили в одному з сіл в результаті нападу радикальних ісламістів з угрупування "Боко Харам".
Про повідомляє DW з посиланням на представників місцевої влади. І зазначає: "В якому стані знаходяться врятовані учениці, не повідомляється. Різняться і відомості про кількість звільнених школярок: за одними даними, їх 76, інші джерела не називають точну кількість".
Також підкреслюється, що окрім цього були виявлені тіла ще 2 вбитих школярок.
Свідки розповіли, що напад бойовиків "Боко Харам" на школу-інтернат стався 19 лютого ввечері. Відомо, що під час нальоту багатьом учням, як і вчителям, вдалося втекти. Тоді керівництво штату Йоба повідомило про зникнення близько 50 дівчат. А поліція заявила про мінімум сотню зниклих. Операція з порятунку захоплених підлітків пройшла за місцевим часом в середу ввечері. Поліція не виключає, що в руках ісламістів перебувають не менше 13 школярок.
За період окупації Росією Криму на півострові зафіксовано 49 викрадень людей, знайдено 6 трупів з ознаками катувань, ще 16 людей вважаються зниклими безвісти. Про це заявив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв на слуханнях у Європарламенті.

Related

Події у світі 7881189540004054657

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item