Поліція затримала сепаратиста ДНР, який вирішив поїхати в Івано-Франківськ

Поліцейські затримали сепаратиста ДНР

Сепаратистові припинили платити в ЛНР, і через якийсь час він вирішив перебратися з ДНР в Івано-Франківську область, де живуть його батьки.

 
У Волновасі поліція зняла з поїзда колишнього сепаратиста, який намагався виїхати в Івано-Франківську область, повідомляє відділ комунікації ГУ НП у Донецькій області.
 
Як зазначається, 23-річний чоловік вступив у незаконне збройне формування "Козацький Союз війська Донського" через гроші. У 2014 році житель Старобешівського району навчався в технікумі в Слов'янську, але з початком окупації закинув навчання і за порадою товариша пішов на службу в підрозділ сепаратистів "Козацький Союз війська Донського". Батьки хлопця виїхали з окупованої території, а він залишився заробляти гроші.
 
Його взяли на вартову службу у військову частину бойовиків, яка перебувала в окупованій Макіївці. Бойовик жив у казармі і заступав на чергування за графіком. З автоматичною зброєю він здійснював контрольно-пропускний режим.
 
За його словами, на базі було близько 150 найманців, більшість з яких були росіянами. Декілька разів на тиждень їхня техніка виїжджала на сплановані бойові завдання (дві гармати і установка "Град").
 
Але через два місяці платити перестали, і хлопець поїхав додому. Три роки колишній учасник НЗФ перебував на окупованій території і працював у місцевому зоопарку. А недавно він вирішив кардинально змінити своє життя і повернутися до батьків, які зараз живуть в Івано-Франківській області.
 
Під час перевірки на залізничному вокзалі екс-бойовика затримали співробітники Волноваського відділу поліції. Зараз з підозрюваним працюють слідчі.
 
За цим фактом було відкрите кримінальне провадження за статтею про створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності. Досудове розслідування триває.
 
Раніше СБУ заявила про затримання шпигуна ФСБ.
 
Нагадаємо, СБУ повідомила, що викрила групу шпигунів окупаційних сил РФ, які використовували для своєї підривної діяльності соцмережі.

Related

Гаряча новина 7313347066409155989

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item