Рада Європи затвердила план дій для України

Рада Європи затвердила план дій для України на чотири роки

План дій - стратегічний документ співробітництва з Радою Європи на чотири роки, згідно з яким ключовими партнерами від України є центральні та місцеві органи державної влади, а бюджет складає 29,5 млн євро.

 
Комітет міністрів Ради Європи в середу, 21 лютого, затвердив План дій Ради Європи для України на 2018-2021 роки, у якому з ініціативи української сторони вперше вказано про сприяння виконанню Угоди про асоціацію з ЄС. Про це повідомили в Постійному представництві України при Раді Європи, пише Укрінформ.
 
У представництві пояснили, що План дій - це стратегічний документ співробітництва з Радою Європи на чотири роки, згідно з яким ключовими партнерами від України є центральні та місцеві органи державної влади та неурядові організації, а бюджет складає 29,5 млн євро.
 
"Розрахунковий бюджет Плану дій становить 29,5 млн євро, у фінансуванні якого вже беруть участь Швейцарія, Норвегія, Данія, Швеція, Нідерланди, Ірландія, Чехія, Литва, Угорщина, Ліхтенштейн і Європейський Союз. Заходи Плану дій спрямовані на підтримку конкретних реформ, які повинні привести українське законодавство, інститути та практику у відповідність з європейськими стандартами у сфері прав людини, верховенства права і демократії", - повідомило українське представництво.
 
Відповідно до Плану дій Рада Європи продовжить надання Україні допомоги в реформуванні системи судоустрою, правоохоронних органів, виконанні рішень судів, а також у сфері децентралізації та боротьби з корупцією. Особливу увагу буде приділено захисту прав внутрішньо переміщених осіб і питань безпеки журналістів.
 
Ухвалений План дій є п'ятим документом, який продовжує започатковану у 2005 році традицію програмної співпраці між Україною і Радою Європи.
 
Нагадаємо, раніше в Раді Європи розповіли, що вимиває гроші з України.

Related

Політика 5326657266400625656

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item