Стратегічний безпілотник США провів розвідку на Донбасі

Дрон Global Hawk може перебувати в повітрі 30 годин на висоті до 18 кілометрів

Global Hawk більше чотирьох годин курсував з півночі на південь вздовж лінії розмежування України з самопроголошеними ДНР і ЛНР, не перетинаючи її.

 
Стратегічний безпілотник США RQ-4B Global Hawk з бортовим номером 11-2048 знову скоїв багатогодинний розвідувальний політ вздовж лінії розмежування в Донбасі. Про це в середу, 7 лютого, повідомляє Інтерфакс із посиланням на західні авіаційні ресурси.
 
Безпілотник вилетів з авіабази Сігонелла на Сицилії, рано-вранці увійшов у повітряний простір України з боку Румунії на північ від Молдови і продовжив політ на схід над Кіровоградською та Дніпропетровською областями в сторону Луганської області.
 
Global Hawk більше чотирьох годин курсував з півночі на південь уздовж лінії розмежування України з самопроголошеними ДНР і ЛНР, не перетинаючи її. Розвідник здійснював політ на висоті близько 16 тисяч метрів і швидкості 600 км/год. Близько 14:00 він покинув повітряний простір над Донбасом.

З урахуванням можливостей ведення розвідки безпілотник RQ-4B Global Hawk міг спостерігати за всією територією ЛДНР, а також прикордонними областями Росії.
 
Згідно з відкритими джерелами, Global Hawk має на борту камеру з високою роздільною здатністю, інфрачервоний сенсор і радар для відстеження рухомих об'єктів. При польоті на великих висотах він здатний виробляти огляд величезних територій, здійснювати розвідку цілей з високою роздільною здатністю і передавати інформацію командуванню в реальному режимі часу через супутниковий канал зв'язку.
 
Безпілотник має злітну масу 15 тонн і розмах крила близько 40 метрів, може патрулювати протягом 30 годин на висоті до 18 тисяч метрів. Вартість Global Hawk оцінюється в $140 млн, а час його польоту обходиться в $31 тисячу.
 
Цей безпілотник неодноразово використовувався минулоріч для проведення розвідки на Донбасі, а також в анексованому Криму.
 
Останнім часом США збільшили кількість таких польотів. З початку поточного року зафіксовано не менше десяти розвідоперацій на лінії розмежування в Донбасі, у тому числі, 1, 7, 9, 15, 20, 24, 26, 29 січня і 5 та 7 лютого.
 
Нагадаємо, 5 лютого США провели масштабну розвідку на Чорному морі. Global Hawk і морський розвідник ВМС США P-8A Poseidon здійснили польоти вздовж Криму і Краснодарського краю сусідньої Росії.

Related

Події в Україні 6786740135202901719

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item