МЗС України готує меморандум щодо Криму й Донбасу

Зеркаль розповіла про меморандум щодо Криму та Донбасу

МЗС України готує меморандум, який містить інформацію про порушення прав кримських татар і українців в анексованому Криму, а також на сході країни, повідомила заступник міністра закордонних справ.

Міністерство закордонних справ готує меморандум, який містить інформацію про порушення прав кримських татар і українців в анексованому Криму, а також питання, пов'язані з фінансуванням тероризму на сході. Про це в понеділок, 19 лютого, повідомила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль в ефірі 5 каналу.
За її словами, Україна планує подати його до Міжнародного суду ООН 12 червня.
"Ми займаємося цією справою. Рішення Міжнародного суду ООН знайшло своє відображення і в резолюції Генасамблеї ООН у грудні минулого року, де асамблея відзначила, що Росія грубо порушує, не виконує цей наказ. Крім цього, в конвенційному звіті, який захищала Росія торік, у рамках реалізації цієї конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Також комітет чітко зазначив, що Росія не виконує наказ. Ми зараз готуємо наш меморандум з цього приводу і 12 червня його подаємо. Він буде стосуватися цієї Конвенції, а також конвенції про заборону фінансування тероризму в Міжнародний суд ООН. Ми будемо говорити, що Росія продовжує не виконувати цей наказ", - сказала вона.
Заступник міністра також додала, що МЗС наполягатиме на більш жорстких заходах впливу на Росію шляхом санкцій.
Нагадаємо, раніше глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що Україна, допустивши Майдан, порушила Будапештський меморандум, а не Росія, яка "так і не застосовувала" ядерну зброю проти української держави.

Related

Політика 2480479807041180574

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item