Українські олігархи повинні будуть пояснити, де вони взяли гроші


Британія використовуватиме нові повноваження для заморожування активів іноземних корумпованих політиків.
Міністр безпеки Великобританії Бен Воллес повідомив, що уряд використовуватиме нові повноваження стосовно "необґрунтованого багатства", а саме заморожуватиме та повертатиме собі майно , якщо люди не зможуть пояснити на які кошти його придбали, повідомляє Reuters.
Інвестори з Росії, Китаю та Близького Сходу влили в Лондон мільярди, купуючи усе, від елітної нерухомості до цілих компаній. Але походження коштів було поставлено під сумнів учасниками компанії щодо їх прозорості. Достеменно не відомо, скільки грошей відмивається через Британію, але Агентство з боротьби із злочинністю заявило що розрахунки між $50 млрд та $127 млрд є "значно недооціненими".
"Ми прийдемо за вами, за вашим активами та зробимо середовище, у якому ви живете, складним", – сказав Воллес.
"Далі ці активи можуть потрапити як у бюджет британської корони, так і до іншої країни, якщо вона доведе, що кошти на це майно були здобуті незаконним шляхом, тобто покажу судове рішення щодо певної особи та її участі у корупційних схемах", – пояснює виконавчий директор Transparency International Україна Ярослав Юрчишин.
Відомо, що у Британії власниками елітної нерухомості є Дмитро Фірташ, Рінат Ахметов, Віктор Пінчук, Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський.

Related

Політика 5810065372518554219

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item