Суд Англії призначив засідання у справі Приватбанку проти екс-власників


Високий суд Лондона 27 лютого проведе засідання за позовом Приватбанку проти його колишніх власників Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також пов'язаних з ними компаній.
Про це йдеться в порядку засідань суду, передає Інтерфакс-Україна.
Засідання призначене на 10:30 за лондонським часом. Суддею в процесі виступає Джоанна Сміт.

18 грудня 2016 року Кабінет міністрів прийняв рішення про входження держави в капітал Приватбанку.
Згідно з цим рішенням, держава в особі Міністерства фінансів стало власником 100% акцій, а Приватбанк був докапіталізований на суму 116,8 млрд грн.
3 липня 2017 року Міністерство фінансів України вирішило докапіталізувати Приватбанк ще на 38,6 млрд грн. Перший транш у 22,5 млрд грн було надано банку в липні 2017 року, другий на 16 млрд грн - у грудні.

Раніше проведений детективами компанії Kroll аудит Приватбанку підтвердив, що банк до націоналізації був об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій з боку колишнього менеджменту в інтересах колишніх акціонерів. У результаті, Приватбанку було завдано збитків в мінімум в $5,5 млрд.
Крім того, Генеральна прокуратура підозрює колишнє керівництво Приватбанку в розтраті коштів на користь пов'язаних з колишніми акціонерами компаній. ГПУ з 16 березня 2017 року проводить розслідування відносно колишніх посадових осіб Приватбанку, які вчинили розтрату коштів в особливо великих розмірах.
У грудні 2017 року Приватбанк подав позов до Високого суду Лондона проти Коломойського і Боголюбова, а також афілійованих з ними компаній. Як забезпечувальний захід англійський суд видав наказ про всесвітній арешт активів Коломойського і Боголюбова на суму понад $2,5 млрд.
Раніше зазначені компанії фігурували в постановах Печерського райсуду Києва від 29 липня 2016 року, якими передбачається арешт ряду рахунків у кіпрській філії найбільшого в Україні Приватбанку в рамках розслідування про заволодіння кредитів рефінансування Національного банку України на суму 19 млрд грн.
Згідно з постановами суду, посадові особи Приватбанку видали кредити в сумах від $18 млн до $73 млн 42 підконтрольним підприємством під заставу майнових прав на товар. Після цього дані компанії уклали угоди (здійснивши 100% -ву передоплату) з метою отримання товарів, перерахувавши зазначені грошові кошти на рахунки нерезидентів: Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp, ZAO Ukrtransitservice Ltd., Milbert Ventures Inc.

Related

Події у світі 7868508915629022328

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item