Орбан програв у Годмезевашаргеї. Опозиція розгромила правлячу партію Угорщини в її традиційній вотчині

Віктор Орбан
В Угорщині правляча партія ФІДЕС прем'єр-міністра Віктора Орбана несподівано зазнала невдачі в одній зі своїх традиційних вотчин в південному місті Годмезевашаргеї, повідомляє Радіо Свобода.
Кандидат в мери від ФІДЕС Золтан Хегедюш зазнав поразки на виборах, поступившись незалежному кандидату від опозиції Пітеру Марки-Зая, на підтримку якого висловлювалася крайня права партія Йоббік.
Хедегюш заручився підтримкою 41,6 відсотка голосів виборців, Зая отримав 57,5 ​​відсотка.
При цьому явка була вищою, ніж очікувалося, на рівні 62,4 відсотка, перевищивши 58,8 відсотка на останніх парламентських виборах в 2014 році.
Раніше правляча партія Орбана висловлювала впевненість у перемозі на виборах мера в цьому оплоті ФІДЕС - перемога мала надати імпульс для успіху на парламентських виборах 8 квітня.
За останні два десятиліття саме партія ФІДЕС керувала містом Ходмезовасархелі, де проживають близько 45 000 осіб.
За словами переможця Маркі-Зая, підсумки виборів у Годмезевашаргеї показали, що люди хочуть "позбутися великих хлопчиків, що знущаються над всім класом".
"Сьогодні почалася нова ера... моя перемога свідчить про величезну необхідність припинення корупції, брехні та залякування в країні", - сказав переможець.
Опитування показують, що виборці, як і раніше віддають перевагу ФІДЕС на квітневих виборах, але політологи вважають, що результати виборів в  Годмезевашаргеї можуть свідчити про зміну настроїв і служити стимулом для зростання довіри до опозиції.
На думку аналітиків, агресивна зовнішня політика уряду Орбана (зокрема, конфронтація з Україною щодо прав угорської громади Закарпаття) спрямована на завоювання електорату праворадикалів із партії Йоббік.

Related

Події у світі 5126496457121310482

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item