"Негативний сигнал". Міністр фінансів підтвердив, що ЄС скасував проект модернізації кордону з Україною

Данилюк: ДФС не повинна будувати митниці
Міністр фінансів Олександр Данилюк підтвердив інформацію про рішення Євросоюзу щодо закриття проектів модернізації контрольно-пропускних пунктів на державному кордоні України, назвавши це "негативним сигналом".
Про це Данилюк заявив на брифінгу в середу, 21 лютого, передає Еспресо.TV.
"Відповідне рішення стало публічним вчора. Це досить негативний сигнал, тому що ми говоримо про співпрацю з нашими партнерами, але з власної неспроможності просто самі себе дискредитуємо", - сказав Данилюк.
У цьому контексті голова Мінфіну зазначив, що будівництво пунктів пропуску на кордоні має здійснювати місцева влада, а не Державна фіскальна служба.
"Були проблеми, пов'язані з ДФС. Але це питання не цього року. Будемо шукати вихід з цієї ситуації. Системно це питання можна врегулювати трохи інакше," - сказав міністр.
За його словами, ДФС не повинна будувати митниці, бо це не є характерною функцією для ДФС.
"Хто це (будувати пункти пропуску на кордоні – ред.) може зробити краще, ніж місцева влада?" - сказав міністр.
Нагадаємо, днем раніше Reuters повідомило, що ЄС закриває проект з модернізації та будівництва прикордонних контрольно-пропускних пунктів з Україною, розпочатий ще у 2014 році, через сумніви у здатності Києва проводити реформи.
У Державній фіскальній службі заявили, що не мають інформацією щодо припинення Європейським Союзом фінансування інфраструктурних проектів на українському кордоні.
Водночас глава представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі визнав, що в реалізації проекту ЄС, який передбачає модернізацію шести прикордонних контрольно-пропускних пунктів з Україною, є труднощі. Однак він не зміг сказати, що рішення про припинення цього проекту вже ухвалено.

Related

Політика 6223669925659391445

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item