Клімкін перед зустріччю нормандської четвірки в Мюнхені: Те, що відбувається на Донбасі, - це жах

У Мюнхені Павло Клімкін зустрінеться з очільником МЗС РФ Сергієм Лавровим
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін підтвердив заплановану зустріч з російським колегою Сергієм Лавровим у межах Мюнхенської конференції з безпеки, під час якої буде обговорюватися складна ситуація на Донбасі.  
За словами Клімкіна, на зустрічі будуть обговорюватися питання українських політв'язнів і миротворчої місії на Донбасі, оскільки зараз щодо миротворців "дуже багато спекуляцій". Міністр додав, що "те, що відбувається на окупованих територіях, - це жах".
"Планую зустрітися з Лавровим. З ним буде тематика дещо інша. Оскільки заручники - це фантастично важливо, і зараз це все блокується... Скажу Лаврову, що вони мають свою окупаційну адміністрацію контролювати, обов'язково підніму питання наших політичних в'язнів, оскільки в рамках "Нормандії" він завжди відмовляється це обговорювати", - цитує Клімкіна Інтерфакс-Україна.
Клімкін уточнив, що на його зустріч з Лавровим орієнтовно відведено півгодини і вона пройде перед зустріччю в "нормандському форматі".
Глава українського дипломатичного відомства додав, що міністр закордонних справ Франції не зможе бути присутнім на зустрічі, замість нього буде його представник. Головні теми, які будуть обговорюватися: безпека, звільнення заручників, гуманітарна частина.
16 лютого у Мюнхені розпочинається конференція з безпеки, яка триватиме до 18 лютого. На порядку денному конференції головним чином буде обговорення конфліктів в Україні та Сирії, а також ядерні амбіції Північної Кореї.

Related

Події у світі 71157698278627157

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item