АМКУ: На лотерейному ринку крутяться мільярди


У разі виведення з тіні, Український лотерейний ринок може повністю покрити бюджет України на спорт та культуру. Адже обсяги тіньового "лотерейного" ринку в Україні вимірюються мільярдами.
"Велика Британія. Оператор лотерей щотижня спрямовує 38 мільйонів фунтів на спорт, мистецтво, здоров'я, освіту, екологію, милосердя. І це тільки з лотерей: без гральних автоматів та казино, без "лотерей", що лише назвою схожі на лотереї. А Україна отримує від лотерей лише 2-3 мільйони євро на рік. При тисячах ігрових салонів на вулицях. При повній відсутності контролю за гравцями. Тіньовий "лотерейний" ринок нашої країни рахується мільярдами", - зазначила державний уповноважений в Антимонопольному комітеті України (АМКУ) Агія Загребельська на своїй сторінці у Facebook.
За словами Загребельської, український лотерейний ринок може повністю покрити бюджет України на спорт та культуру.
"Обсяг сплачених лотерейними операторами коштів у порівнянні з 2013 роком знизився більш ніж на 90%. В 2013 році це було 30,5 млн євро. Натомість вже в 2015 ця сума зменшилась до 1,3 млн євро – більше ніж на 95%. Лише за 2015-2016 рік Україна втратила мінімум 538 млн грн лише відрахувань від лотерейної діяльності, і це за умови того, що ринок продовжував би перебувати "в стані" 2013 року. Якщо говорити про вихід більшої частини ринку з тіні, такі цифри будуть в рази більшими", - підрахувала вона.
Лотере́я (італ. lotteria) — організована гра на щастя, при якій розподіл вигод і збитків залежить від випадкового випадання тих чи інших чисел або квитків (долі, lot). Більша частина внесених гравцями коштів йде на формування призового фонду, частина організаторам лотереї, частина виплачується державі у вигляді відрахувань до державного бюджету.

Related

Економіка 5449939553134705969

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item