Новим лідером України може стати герой війни або мер - Андрусів


Українське суспільство має самоорганізовуватися і вимагати нових лідерів.
Про це розповів кандидат політичних наук, виконавчий директор Українського інституту майбутнього Віктор Андрусів в інтерв'ю журналу "Країна".
"Новим лідером міг бути якийсь герой війни або мер. Знаю історії, коли мер у нашій реальності податків, тиску, корупції зробив чудове місто. Подивіться на Тростянець, Долину, інші міста. Вони показують результат. Мер – це міні-президент. Він просто виростає в масштабах, але питання, з якими він працює, ті ж самі. І він би не втрачав час на вивчення ситуації. А це велика біда багатьох нових політиків. Місяці ідуть, щоб розібратися, де ми", - говорить політолог.
Якщо суспільство чекає приходу месії, але саме не готове працювати над покращенням свого життя, це суспільство досі радянське.
"Порошенко – не є проблемою. Це перехідний президент. У нас не було іншого: "Побудь, поки ми шукаємо". Він не революційний, не реформаторський. Але і не старий регіонал. Він не є тим фактором, якого треба боятися. Українське суспільство має вимагати нових лідерів в першу чергу. І воно має почати організовуватися. Коли суспільство вимагає хорошого життя, хоче, щоб хтось зробив добре, - воно є радянським. Ніхто нам сьогодні не заважає вирішувати свої питання в будинках, містах, парках, створювати і вести бізнес. Немає тотального відбирання, зневажання як за часів Януковича. Суспільство має не вимагати, а робити - організовуватися. Коли Народний рух руйнував Радянський Союз, він не був партією, не мав лідера. Це були якісь зелені ініціативи після Чорнобиля. Люди створили осередки, стали силою. Я б не радив в парію, бо її легко перехопити, а рух - неможливо, він йде від людей", - зазначив експерт.

Related

Політика 6150222214249420762

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item