Нардеп про справи Майдану: "Це фіаско держави"


Якщо судовий процес у справах Майдану буде таким самим, як по держзраді президента-втікача Віктора Януковича, то вбивці активістів не будуть покарані.
Про це сказав секретар парламентського комітету з питань нацбезпеки Іван Вінник в ефірі "112 Україна".
"Чотири роки минуло. Понад 100 людей загинули і батьки деяких із них уже не вірять, що будуть притягнуті до відповідальності вбивці їхніх дітей. Це фіаско держави", - констатував нардеп.
Він наголосив, що вироки по вбивствах учасників Революції гідності залежать від судів, а прокуратура тільки готує матеріали обвинувачення.
"Складно давати оцінку роботі генерального прокурора. Бачимо, що процеси ідуть, чуємо заяви. Одночасно суд розглядає справу про державну зраду Януковича. Процес перетворився на судове шоу: суд дозволяє адвокатам Януковича задавати питання, які зовсім не стосуються обвинувачень, висунутих їхньому підзахисному. Він не присутній у залі, а переховується десь у Ростові-на-Дону. Це не прийнятно. Це питання до Вищої ради правосуддя - зібратися і дати оцінку колегії суддів, яка веде процес по державній зраді. Якщо так само будуть вести процес по вбивствах на Майдані, то навіть за ефективної роботи Генеральної прокуратури ми не отримаємо судових вироків, покарання, притягнення винних до відповідальності", - наголосив Вінник.
21 лютого у справі про державну зраду Віктора Януковича допитають постійного представника України при ООН Володимира Єльченка та президента Петра Порошенка.
23 лютого 2014 року Янукович утік з України. Відтоді живе в Росії. Екс-президента обвинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, державній зраді, пособництві РФ. Йому загрожує довічне ув'язнення. 5 липня 2017 року в ефірі російського "Першого каналу" Янукович заявив, що не бажає брати участь у судовому процесі.

Related

Політика 8483277180111342197

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item