СБУ: Підпалом Союзу угорців займалася Росія

У будівлю закарпатського товариства угорців 4 лютого кинули пляшку із запалювальною сумішшю

Для теракту в Центрі угорської культури громадян України завербувати не вдалося, тому був задіяний резервний варіант з іноземцями.

Іноземців, які підпалили офіс Товариства угорської культури Закарпаття в Ужгороді, курирували російські спецслужби. Про це повідомив заступник глави Служби безпеки України Віктор Кононенко на брифінгу в п'ятницю, 23 лютого. "Ми розкрили цей злочин за гарячими слідами і встановили двох виконавців. Ми підтверджуємо інформацію про те, що це були двоє іноземців, які є членами радикальної партії однієї з країн ЄС", - сказав він.
За словами Кононенка, Товариство угорської культури Закарпаття було обрано об'єктом ураження російськими спецслужбами ще в грудні 2017 року. "Саме тоді представники російських спецслужб почали шукати виконавців на території України. Саме тоді ми задокументували спробу громадянина РФ Давида Пономарьова підібрати в Україні виконавців цього злочину", - зазначив заступник голови СБУ.

Він також повідомив, що особи іноземців встановлено. "За міжнародними процедурами ми будемо притягувати зловмисників до кримінальної відповідальності", - зазначив Кононенко.

Крім того, за словами силовика, Пономарьов планував також підпал двох румунських шкіл на Буковині, але СБУ запобігла провокації.

"Виконавцям, які встановлені СБУ, перерахований з Росії аванс за підпал двох румунських шкіл на Буковині. Цій провокації також вдалося запобігти", - заявив він.

Зазначимо, раніше голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль заявляв, що підпалити офіс Товариства угорської культури намагалися поляки, послідовники організації Фаланга, члени якої брали участь в бойових діях на Донбасі на боці сепаратистів.

Related

Події в Україні 6685669884258347930

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item