В Росії майнер спалив шестиповерховий будинок (ВІДЕО)

Через майнера криптовалют в місті Артемі на Росії згорів багатоквартирний будинок. Ремонтувати жителям його доведеться за свій рахунок
6 лютого близько 3 години ночі за місцевим часом (19:00 5 лютого за Києвом) в шестиповерховому будинку в місті Артемі (Приморський край) почалася сильна пожежа. Вогонь поширювався по квартирах верхніх поверхів з великою швидкістю - через сильний вітер. На допомогу міським пожежникам з аеропорту Владивостока приїхало ще сім розрахунків. Пожежу вдалося локалізувати тільки до 7 ранку. За даними МНС Приморського краю, ніхто з мешканців будинку не загинув. Одну людину госпіталізували через ускладнення, які виникли у неї від вдихання чадного газу. Жителів згорілих квартир поки поселили на одній з турбаз поруч з містом.
За основною версією, пожежа сталася через те, що мешканець квартири № 28 майнив криптовалюту. Він міг влаштувати коротке замикання або велике перевантаження на електромережу. Один з мешканців будинку на ім'я Євген розповів, що прокинувся в ту ніч від того, що у дворі раптово стало дуже світло. "Щоб зрозуміти, що це за світло, я вибіг на балкон і перш за все побачив: чоловік років 45 тікав з під'їзду. Він був в зимовому одязі і з двома системними блоками в руках. Він їх кидав, піднімав і знову втікав", - розповідає Євген. В управлінні МНС по Приморському краю також говорять, що в квартирі, де був осередок пожежі, знайдено "обладнання, яке за габаритами схоже на обладнання для майнінгу". Це системні блоки, охолоджувачі, відеокарти і інша техніка. Євген сказав, що про мешканця квартири № 28 він нічого не знає, як і сусіди, з якими він встиг обговорити пожежа. Затримано чи ні чоловік, в чиїй квартирі почалася пожежа, невідомо.
Повністю згоріло вісім квартир, ще сорок отримали серйозні пошкодження. Під час пожежі прорвало труби опалення, і ті квартири, до яких не дійшов вогонь, заливало окропом. Над чотирма під'їздами з семи повністю згоріла покрівля. На вулиці під час пожежі було близько 28 градусів морозу. "Опалення у нас вже полагодили, світло дали, але в самій квартирі ще потрібно буде сушити вологу. Поки ми з сім'єю живемо у родичів", - каже Євген.
Ремонт мешканцям постраждалих квартир доведеться робити за свій рахунок, оскільки всі вони є власниками. За словами Євгена, чиновник міської адміністрації, який прийшов на зустріч з жителями, сказав, що "якби в нашому будинку була хоч одна муніципальна квартира, вони допомогли б".
Нагадаємо, що у Києві та Черкасах "накрили" майнерів, які через "Яндекс.Гроші" фінансували "Л-ДНР".

Related

Події у світі 7310175468075966100

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item