Черкаський прокурор ініціював кримінальну справу проти журналіста, який написав про його статки та золотих монетах

Це добре, що конфлікт вирішуватиметься в суді. Це краще, ніж дістати по голові, - Безпрозванний
Поліція Черкас за ініціативи прокурора Олександра Кожушко відкрила кримінальне провадження проти журналіста Олександра Безпрозванного.
Прокурор звинуватив медійника в розкритті особистої інформації.
Кримінальне провадження за статтею 182 відкрили оперативно, отож журналістові загрожує до трьох років позбавлення волі, пише Національна спілка журналістів України.
Восени Безталанний зробив серію статей про місцевих прокурорів. Одним із героїв розслідування журналіста став також Кожушко.
"Написав про статки Олександра Кожушка: кілька розкішних машин, чимало квартир і навіть колекцію золотих монет, вартістю понад 200 тис. доларів", - цитує Спілка колегу.
Слідство ведеться ще з 16 грудня. Про це сам "підозрюваний" дізнався майже через два місяці (10 лютого), коли його викликав слідчий для надання пояснень.
"Як мені розтлумачили, причина розслідування – це розкриття приватної інформації, зокрема й оприлюднення статусу інвалідності прокурора", - додав журналіст.
Водночас він запевняє, що всі дані взяв з відкритих джерел: офіційного сайту Судова влада України, а також із Єдиного державного реєстру судових рішень.
Однак в самому процесі Безталанний бачить і позитив.
"А загалом, це добре, що на мене подали заяву та конфлікт вирішуватиметься в правовому полі – у будь-якому разі це краще, аніж дістати по голові…", - відзначив журналіст.
У НСЖУ вважають, що прокурори мають бути відкритими до інтересу журналістів щодо своїх статків: "А подача заяви, як це зробив черкаський прокурор, є небезпечним прецедентом".
Раніше НВ повідомляло, що СБУ доручили розслідування щодо нардепа, який відібрав телефони у журналістів в Раді.

Related

Події в Україні 5846331604953440661

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item