Якими продуктами можна назавжди зіпсувати шлунок


Газовані солодкі напої, смажені продукти до хрусткої скоринки і алкоголь - найгірші продукти шлунка. Також на його роботу впливають тривалі перерви між прийняттям їжі.
Також небезпеку на стінки шлунка несуть гострі продукти, особливо мариновані з оцтом. Пиво, шампанське, вина, особливо сухі, можуть підвищити кислотність шлунка, пише healthystyle.info.
Менш небезпечні міцні алкогольні напої, оскільки володіють дубильними речовинами. В невеликих кількостях - 50-60 грамів - травній системі не зашкодять.
Виразкова хвороба або гастрит можуть виникнути від неправильного харчування, якщо людина їсть один або два рази на день з тривалими перервами, вживає велику кількість кави або міцного чаю. Також на виразку впливають стреси.
Також причиною пошкодження стінок шлунка і розвитку запальних процесів може бути хелікобактер пілорі - бактерія, що живе на слизових оболонках. Тому часто для лікування виразкової хвороби потрібно не тільки корекція харчування, але і антибактеріальна терапія.
Фахівці радять не пити каву на голодний шлунок, бо може виникнути печія і біль. Краще - через 20 хвилин після їжі. Це прискорить процес перетравлення їжі, сприяючи схудненню. Пити каву не варто людям з проблемним шлунком – наприклад, з виразковою хворобою, гастритом і підвищеною кислотністю.

Related

Здоров'я 6783649514433306956

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item