Постпред України в ООН Єльченко розповів про лист Януковича Путіну щодо введення військ

Єльченка допитали у справі про держзраду Януковича
Постпред України в ООН Володимир Єльченко отримав копію листа екс-президента Віктора Януковича до президента РФ Володимира Путіна з проханням про введення військ в Секретаріаті організації.
Про це він розповів під час допиту у справі про держзраду Януковича, пише Укрінформ.
За словами українського дипломата, завірені копії він отримав через два дні після офіційного запиту, 6 січня 2017 року. Отриманий пакет документів він відправив заступнику міністра закордонних справ Сергію Кислиці та в Головну військову прокуратуру.
Єльченко також наголосив, що в документі був підпис екс-президента-втікача.
"Так, там є підпис", - резюмував дипломат.
Раніше колишній радник в представництві України при ООН України Дмитро Кушнерук під час допиту заявив, що лист з проханням ввести російські війська в Україну було визнано офіційним юридичним документом ООН.
Нагадаємо, секретаріат ООН надав українській стороні завірену офіційною печаткою ООН фотокопію заяви президента-втікача Віктора Януковича, в якому той просить Росію ввести в Україну війська.
При цьому у президента РФ Володимира Путіна наполягають, що нібито не отримували від Віктора Януковича лист з проханням про введення військ, яким самі ж прикривалися під час вторгнення 2014 року.
ЗМІ також опублікували копію листа Януковича Путіну з проханням ввести війська в Україну.
Крім того, головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що отримав завірену в ООН копію листа екс-президента України Віктора Януковича з проханням ввести російські війська.

Related

Події у світі 8482018204819505469

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item