Полторак: Україна скоро отримає "Джавеліни"

"Джавеліни" скоро будуть в Україні

За словами міністра, американці вже зараз тренують українських військових, як їм правильно користуватися переданим летальним озброєнням.

 
Міністр оборони Степан Полторак після зустрічі у Вашингтоні з керівництвом Пентагону підтвердив, що Україна отримає американську летальну зброю, зокрема протитанкові комплекси "Джавелін", найближчим часом.
 
За словами міністра, "Джавеліни" скоро будуть в Україні, і це знак та потужний утримувача Росії, а також сигнал для країн-партнерів більше співпрацювати з Україною.

"Ми обговорювали механізм передачі протитанкових засобів. Ми обговорили й інші питання, пов'язані з підготовкою особового складу, порядку передачі. Рішення про передачу "Джавелінів" Україні було прийнято дуже своєчасно і є дуже правильним. По-перше, це дуже потужний сигнал Україні про те, що вона залишилася не один на один із Росією, і це сигнал для самої Росії, що нас підтримує весь світ. Крім того, це потужний сигнал іншим колегам, з якими ми працюємо, що треба активніше працювати з Україною", - сказав Полторак в інтерв'ю "Голос Америки ".
 
Він розповів, що зараз його відомство працює над максимально ефективним механізмом передачі установок від США Україні, "в тому числі, щоб зберегти недоторканність протитанкових засобів, забезпечити збереження технологій, а також для ефективної підготовки і використання розрахунків, які будуть працювати на тих засобах".
 
До того ж, як повідомив глава Міноборони, американці вже зараз тренують українських військових, як їм правильно користуватися переданим летальним озброєнням.
 
Нагадаємо, також Полторак заявив, що План відповідності стандартам НАТО Україна виконує на 90 відсотків.

Related

Суспільство 6690833411387194764

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item