Раптова хвороба Путіна пов'язана з розгромом "Вагнера" в Сирії - експерт


Раптова хвороба президента Росії Володимира Путіна може бути пов'язана з розгромом групи найманців російської приватної військової компанії "Вагнер" в Сирії.
Про це в ефірі ObozTV заявив військовий експерт Юрій Колесников, коментуючи відсутність глави Кремля на конференції з безпеки в Мюнхені.
"Він не дуже переживає через те, що відбувається в Мюнхені. Він знає, про що там будуть говорити. Його більше хвилює, що в перерві цієї конференції до нього підійдуть журналісти і зададуть питання, на які він не знає, як відповідати. Його запитають про 217 "іхтамнетов", які пропали назавжди в Сирії ", - каже Юрій Колесников.
Повністю відмовитися від найманців завадив той факт, що серед загиблих опинилися російські військовослужбовці регулярної армії, вважає експерт.
"Вони ж групу "Вагнера" визнали тільки тому, що там загинули російські військові. У групи "Вагнера", наприклад, не було самохідних артилерійських систем, а там на фото чітко видно дві розбиті 2С1 "Гвоздика".
Крім того, про втрати "вагнерівців" повідомив терорист Ігор Гіркін.
"Справа в тому, що першим його здав Гіркін. Це були його підлеглі, які починали війну на Донбасі", - підсумував Колесніков.
Понад 200 російських найманців із приватної "армії Вагнера" загинули у Сирії 7 лютого під містом Дейр-ез-Зор. Потрапили під авіаційний удар.
"Вагнерівці" пішли в наступ на наф­тові родовища, що контролюють опозиційні до сирійського президента Ассада коаліційні війська. Їхні американські радники закликали командування збройних сил РФ зупинитися. Отримали відповідь, що росіян у колоні немає. Тоді застосували артилерію, вертольоти та навантажені вибухівкою безпілотники.

Related

Події у світі 8472797280741663330

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item