Саакашвілі видворили до Польщі


Колишнього голову Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі, якого у понеділок затримали у столичному ресторані, депортували до Польщі.
Про це у Facebook написав речник Державної прикордонної служби Олег Слободян.
"Військовослужбовці Держприкордонслужби спільно з представниками Міграційної служби та Національної поліції довели до Міхеіла Саакашвілі рішення компетентного органу про його повернення до країни попереднього перебування", - заявив він.
Саакашвілі видворили із України із дотриманням усіх юридичних формальностей у відповідності до судових рішень, які визнали, що він перебував не території України незаконно.
Раніше сайт "ТСН" повідомляв, що політик відлетів чартерним рейсом близько 16:00 за київським часом.
Джерела також повідомляють, що це не депортація, а реадмісія - повернення нелегала до країни, звідки він нелегально прибув (він прибув саме з Польщі у вересні 2017 року).
Міхеіла Саакашвілі позбавили громадянства в кінці липня 2017-го, коли він був за межами України. Сам політик повернувся 10 вересня. В'їхав на територію України через КП "Шегині", що у Львівській області, хоча збирався зробити це через КП "Краковець". Кордону дістався автобусом і незаконно перетнув його разом з 60 особами. Деякі з них застосовували силу до прикордонників.
Суд визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині українського кордону і зобов'язав заплатити штраф.

Related

Політика 3707941624434543236

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item