"Яєчна" компанія прикарпатського олігарха виходить на ринок ЄС


На європейський ринок з березня цього року виходить українська агропромислова компанія "Авангард" (Avangardco), яка є одним з основних виробників яєць і сухих яєчних продуктів в Україні, інформують "Вікна" з посиланням на "Укрінформ".
Польські виробники яєць вважають, що це призведе до зростання конкуренції і до "серйозних наслідків" для польських експортерів яєць на ринки країн ЄС.
Про це йдеться в заяві польської Національної палати виробників м'яса птиці та кормів (KIPDiP). В заяві палати йдеться:
"На думку KIPDiP, рішення Єврокомісії (про допуск Avangardco на ринки ЄС — ред.) матиме дуже серйозні наслідки для польських виробників яєць. Слід очікувати загострення експортної конкуренції і значного погіршення рентабельності експорту яєць з Польщі".
У KIPDiP нагадали, що українська Avangardco зможе експортувати до ЄС яйця класу "А" з 28 лютого, а перші партії потраплять на європейські ринки з березня.
Яйця до ЄС експортуватиме птахокомплекс "Авіс", який входить до складу Avangardco. Продукційні можливості "Авіса" — 1,6 млрд яєць на рік.
Як зазначає KIPDiP, українська компанія віддавна хотіла вийти на європейський ринок, зменшуючи свою залежність від ринків країн Близького Сходу та Північної Африки з огляду на падіння експорту через погіршення політичної ситуації в цьому регіоні.
Першою українською компанією, яка отримала у вересні 2017 року дозвіл на експорт до ЄС яєць класу "А", була "Ясенсвіт" групи "Oвостар Юніон", яка експортує на ці ринки з жовтня минулого року.
Польська палата наголошує, що частка імпорту яєць та продуктів переробки з України до ЄС систематично зростає: на кінець 2014 року вона становила 4%, а в 2016 році — 50%.
За інформацією компанії "Авангард", її частка у промисловому виробництві яєць в Україні становить 31%.
Очолює Раду директорів AVANGARDCO IPL виходець з Прикарпаття Олег Бахматюк.

Related

Бізнес 4379431254609482136

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item