ОБСЄ зафіксувала застосування Градів на Донбасі

Спостерігачі ОБСЄ на Донбасі

У Донецькій області місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню - до 740. При цьому в Луганській області порушень взагалі не було.

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ зафіксували за добу близько 740 вибухів в Донецькій області. Про це йдеться в звіті місії, який охоплює період з 19:30 7 лютого до 19:30 8 лютого.
"У Донецькій області місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом, одночасно зафіксувавши більшу кількість вибухів - близько 740 проти, орієнтовно, 420", - йдеться в звіті.
Зокрема, порушення були зафіксовані біля Донецької фільтрувальної станції, Широкино, в районі шахти Жовтнева, біля Світлодарська, Ясинуватої, Горлівки і Александрополя.
"Увечері 7 лютого, перебуваючи в н. п. Світлодарськ (підконтрольний уряду, 57 км на північний схід від Донецька), спостерігачі чули і бачили 60 вибухів, оцінених як постріли з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ; БМ-21 Град, 122 мм) , в 5-7 км на північний схід 180 вибухів, оцінених як розриви ракет РСЗВ (БМ-21), в 5-7 км на південний схід приблизно 180 вибухів (150 оцінені як розриви артилерійських снарядів)", - йдеться в звіті.
При цьому в Луганській області спостерігачі не зафіксували порушень режиму припинення вогню. При цьому за попередній звітний період їх було 1740.
Нагадаємо, українські військові за добу 8 лютого на Донбасі зафіксували чотири ворожих обстріли. Один з бійців ЗСУ отримав бойову травму.

Related

Політика 9058203594247880672

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item