У поліції розповіли, які купюри підробляють найчастіше

Купюру в 500 грн підробляють часто

Виявляють підробки найчастіше у разі переказів великих сум грошей, під час обміну валют, під час вилучення грошей з банкоматів і покупки грошей у незаконних обмінниках.

В Україні найчастіше підробляють купюри номіналом 200, 500 грн, а також 100 доларів і 100 євро. Про це він повідомив заступник начальника управління - начальник відділу протидії злочинам у фінансовій, банківській сфері та зовнішньоекономічній діяльності Департаменту захисту економіки Нацполіції України Руслан Стрембіцький у коментарі УНН.
За його словами, підробки найчастіше виявляють під час переказу великих сум грошей, під час обміну валют, вилученні грошей з банкоматів і покупки коштів у незаконних обмінниках. "Велика частина вилучається під час інкасації в банкоматах і терміналах", - зазначив Стрембіцький.
 
При цьому найчастіше підробки виявляються в приморських і західних регіонах: в Одеській, Львівській, Закарпатській та Волинській областях.
 
Також Стрембіцький звернув увагу на те, що близько 80% усіх підроблених купюр приходять в Україну з Європи і країн Близького Сходу.
 
"На таких купюрах зазвичай відсутня частина водяних знаків, в залежності від якості. При цьому на дотик і зовнішній вигляд фальшиву купюру відрізнити важко. Бувають випадки, коли високоякісні підробки можуть навіть пропускати апарати для перевірки банкнот", - додав він.
 
Нагадаємо, Національний банк працює над оновленням дизайну всього ряду банкнот гривні.

Related

Події в Україні 2719465861462086988

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item