Сущенка та Сенцова можуть обміняти на кримських дезертирів


Незаконно утримуваних у Росії журналіста Романа Сущенка та режисера Олега Сенцова можуть обміняти на військовослужбовців-зрадників із Криму Олександра Баранова та Максима Одинцова.
Про це повідомив представник омбудсмена Михайло Чаплига в ефірі одного з телеканалів.
"Є такі громадяни -Одинцов і Баранов, які вже отримали вироки. Питання, чи вони будуть оскаржувати. Справу Сущенка вже передали до суду - майже все завершено. Я вбачаю в цьому активну підготовку до обміну Баранова й Одинцова на Сущенка та Сенцова. Щоб вийшла така формула, вони повинні отримати вироки в Росії та Україні, а потім буде помилування", - сказав Чаплига.
Український суд засудив колишній військовослужбовців ЗСУ Олександра Баранова та Максима Одинцова за державну зраду і дезертирство до 13 і 14 років в'язниці відповідно. Вони свою провину не визнали. Захист готує оскарження вироків.
Засуджені проходили службу в одній із військових частин у Криму. Після окупації залишилися на півострові - дезертирували. 20 листопада 2016 року співробітники СБУ затримали їх на адміністративному кордоні з Кримом біля пункту пропуску "Чонгар".

Related

Події в Україні 5305560084492635308

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item