Лікарі назвали, що категорично не можна робити на морозі


Мало хто знає, що на морозі небезпечно курити або носити тісне взуття. Куріння на морозі зменшує циркуляцію, а це може стати причиною відмороження кінцівок
Те ж саме стосується закутування шарфом рота та носа. Видихаючи гарячу пару в шарф, ви перетворюєте його в крижану кірку. Повітря, яке ви вдихаєте - стає ще більш холодним, що загрожує застудами або ангіною.
Зимове взуття повинне бути вільним, щоб можна було без перешкод одягати теплі шкарпетки і не відчувати дискомфорту. Це може спровокувати обмороження.
Напитися гарячого чаю відразу перед виходом на вулицю - ще одна поширена помилка. Такий напій збільшує кровообіг і підвищує захисні сили організму. Але при цьому після чашки гарячого напою розширюються судини. Вийшовши на мороз, відразу ж втрачається багато власного тепла.
При низьких температурах дихати глибоко небезпечно для здоров'я. Доводиться робити вдихи малими порціями повітря. В результаті чого настає нестача кисню. Зростає навантаження на серце, оскільки воно збільшує кількість скорочень за хвилину, щоб збільшити інтенсивність кровообігу і хоча б таким чином доставляти побільше кисню до клітин. На цьому тлі у декого починається тахікардія, хтось відчуває сильний головний біль.
Не можна грітися на вулиці алкоголем. Він розширює судини і спричиняє швидку віддачу дорогоцінного тепла в навколишню атмосферу. Через невеликий проміжок часу тіло починає стрімко охолоджуватися, а свідомість під впливом спиртного не може адекватно контролювати ситуацію.

Related

Здоров'я 3352842567384297284

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item