Підрив офісу угорців в Ужгороді зняли на відео


З'явився відеозапис, на якому зафіксовано момент підриву офісу "Товариства угорської культури Закарпаття" в Ужгороді.
Відео розмістив журналіст Віталій Глагола на своїй сторінці в Facebook.
Він зазначив, що запис був зроблений камерою спостереження, яка розташована на сусідній з угорським центром будівлі.
"Тут чітко видно, як підкладали вибухівку, сам момент вибуху, а також роботу пожежників. Вибухівку підклали в 03:04, а з детонувала вона в 03:11. У 03:25 приїхала перша бригада пожежників, а в 03:35 друга", - пише журналіст.
Уряд Угорщини надасть всіляку підтримку й невідкладно забезпечить всі можливі джерела для відновлення пошкоджених приміщень та обладнання з тим, аби ужгородський офіс КМКС, яке представляє інтереси закарпатських угорців, чимшвидше продовжив свою роботу.
Міністр Закордонних справ України Павло Клімкін бачить "зовнішній слід" у підпалі організації угорців в Ужгороді.
"Рішуче засуджую чергову провокацію в Ужгороді проти приміщення угорської меншини. Системність і схожість дій провокаторів свідчить про замовний зовнішній слід. Ми не залишимо наших угорців наодинці", - каже він.
Рішуче засуджую чергову провокацію в Ужгороді проти приміщення угорської меншини. Системність і схожість дій провокаторів свідчить про замовний зовнішній слід. Ми не залишимо наших угорців наодинці! Разом будемо протидіяти спробам дестабілізації Закарпаття!
Це вже другий підпал будівлі товариства. 4 лютого 2018 року о 4:20 двоє осіб кинули "коктейль Молотова" у фасад будинку Товариства угорської культури Закарпаття (ТУКЗ) в Ужгороді за адресою Православна Набережна, 5. Упевнившись у підпалі будинку, вони зникли з місця події. Пожежу невдовзі загасили. Також на фасаді будинку слідчі виявили намальовану нацистську свастику.
27 лютого Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало поляків, підозрюваних у підпалі будівлі КМКС. Відповідну інформацію підтвердив речник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин, повідомляє портал Onet.pl.
Польська спецслужба затримала трьох осіб. Затримання відбулися 21 та 22 лютого у співпраці з українською стороною. Стосовно двох підозрюваних було прийняте рішення про тримісячний арешт, а за третім затриманим встановлено поліцейський нагляд.

В Україні відбувається процес "зростання екстремістських ідей", стверджує голова угорського МЗС Петер Сійярто.
"Це видно з законів, ухвалених Верховною Радою України, які серйозно обмежують права меншин. Видається, вони залякують членів угорської національної меншини Закарпаття", — заявив дипломат.

Related

Суспільство 5395049562157465077

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item