Військовослужбовець Нацгвардії отримала чотири роки в'язниці за шпигунство

Жінка повністю розкаялася в діях на шкоду національним інтересам України і пішла на повну догоду слідству

СБУ встановила, що технік-оператор відділу інфозабезпечення Центральної бази зберігання Нацгвардії була завербована ГУ Генштабу збройних сил РФ.


Колегія суддів Солом'янського райсуду Києва визнала винною військовослужбовця Національної гвардії в державній зраді і засудила її до чотирьох років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України (СБУ) у вівторок, 6 лютого.
СБУ встановила, що технік-оператор відділу інформаційного забезпечення Центральної бази зберігання Нацгвардії була завербована ГУ Генштабу збройних сил РФ під час візиту до рідної сестри в Москву.
 
У відомстві зазначили, що жінка збирала і передавала спецслужбам РФ відомості, що становлять державну таємницю. Їй були визначені розвідувальні завдання, для неї були розроблені способи передачі інформації електронним каналом зв'язку, був проведений інструктаж для дотримання заходів конспірації. Для екстреного виходу на зв'язок з кураторами їй надали адресу електронної пошти і номер російського мобільного оператора, розповіли в СБУ.
 
"Правоохоронці затримали техніка-оператора в жовтні минулого року. Під час досудового слідства жінка повністю розкаялася в діях на шкоду національним інтересам України і пішла на цілковиту догоду слідству", - зазначили в СБУ.
 
Раніше у Вінниці взяли під варту вчительку, яку підозрюють у роботі на самопроголошену ДНР.

Related

Гаряча новина 9214499615339765450

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item