США назвали умову відмови від крилатих ракет з ядерними боєголовками

Запуск ракети

Вашингтон відмовиться від планів розміщення крилатих ракет морського базування в ядерному оснащенні, якщо Москва буде дотримуватися договір РСМД.

США відмовляться від розміщення крилатої ракети морського базування з ядерним зарядом, якщо Росія буде виконувати договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД). Про це заявив заступник помічника міністра оборони з питань ядерної та ракетної оборонної політики Роберт Суфер, передає РИА Новости.
"Ми говоримо в доктрині, що якщо Росія почне знову дотримуватися РСМД, почне вести переговори щодо скорочень тактичної ядерної зброї, якщо вони змінять свою агресивну геополітичну поведінку на міжнародній арені, то ми можемо поговорити про крилаті ракети морського базування, нам не потрібно буде їх розміщувати", - сказав Суфер під час виступу на саміті з ядерного стримування у Вашингтоні.
Нагадаємо, 2016 року США звинуватили Росію в порушенні договору РСМД і вперше за 16 років поставила вимогу про скликання Спеціальної перевірочної комісії. На думку Вашингтона, Москва має значні успіхи в розробці нової ракети середньої дальності і може поставити її на озброєння.
Договір РСМД був підписаний між США і СРСР 1987 року і має безстроковий характер. Він забороняє сторонам мати балістичні ракети наземного базування і крилаті ракети з радіусом дії від 500 до 5,5 тисячі кілометрів.

Related

Події у світі 5868167336623787535

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item