Аваков закликає терміново зібрати Кабмін


Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав прем'єр-міністра Володимира Гройсмана скликати позачергове засідання Кабміну.
Про це він написав у Facebook.
"Суддя Шевченківського суду відпустив з-під арешту людину, яка завдала вогнепальне поранення поліцейському, в той час, коли він охороняв суд від вторгнення туди радикалів. Суд по суті схвалив стрілянину в поліцейського, вважаючи це не тяжким злочином.
Це потворне рішення, зобов'язує мене, як міністра, в управлінні якого знаходиться Національна поліція і Нацгвардія, вжити адекватних заходів реагування", - заявив він.
Аваков зажадав негайної реакції на такі дії судді від Вищої ради правосуддя.
"Від прокуратури і апеляційного суду негайно винести справедливе рішення за фактом нанесення вогнепального поранення поліцейському", - додав він.
"Зранку звернувся до прем'єр-міністра з проханням скликання позачергового засідання Кабміну. Я не бачу, як в таких умовах поліцейські і гвардійські сили можуть виконувати не властиву для себе функцію охорони судів", - заявив Аваков.
Шевченківський райсуд Києва відпустив з-під арешту чоловіка, який стріляв у поліцейського під час зіткнень під Солом'янським судом. Там обирали запобіжний захід меру Одеси Геннадію Труханову.
В четвер суд відпустив Труханова. Його взяв на поруки нардеп від БПП Дмитро Голубов.

Related

Політика 2966122623071878955

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item