Вісім причин, чому жінки не люблять секс. Блог психолога


Стреси, перевтома, народження дітей, емоційне і сексуальне насильство – все це може відбити бажання займатися сексом

Ми можемо сильно любити своїх батьків і друзів, але це любов лише емоційного чи інтелектуального характеру. У людській же психології закладено прагнення до сильнішого єднання. Саме сексуальні відносини дають можливість пережити моменти злиття з іншою людиною, стати на час єдиним цілим. Тому секс є однією з головних складових відносин в парі.
Але часом в інтимній сфері наступає криза, і найчастіше під удар потрапляють саме жінки. Розглянемо найбільш поширені причини подібних проблем:
  1. Пройшла закоханість
Коли люди тільки починають зустрічатися, вони відчувають дуже сильний потяг один до одного, у них високе лібідо. Закоханість – це період сильного статевого потягу, закладеного в нас природою для продовження роду. Цей період триває від року до трьох років.
У період закоханості в стосунках, як правило, все добре: люди багато прощають один одному, багато чого не помічають. Але коли закоханість проходить, лібідо починає знижуватися, і багато хто помилково вважає, що пройшла любов. Насправді пройшла закоханість, коханню тільки належить з'явитися.
Проте, сексуальне життя зазнає змін, і до них потрібно бути готовими. Необхідно будувати відносини на інших засадах.
  1. Стрес
Стрес може виникати з різних причин: негаразди на роботі, фінансові розбіжності, гострі проблеми, народження дітей – все це впливає на сексуальне життя.
Фізіологічно влаштовано так, що жіноче збудження сильно залежить від того, чи почувається вона у безпеці, чи відпочила вона, чи розслаблена. Якщо жінка переживає стрес, її лібідіозна частина пригнічується, сексу їй не хочеться.
  1. Вагітність і народження дітей
Під час вагітності у жінок лібідо часто пропадає. Втім, іноді воно може, навпаки, підвищуватися – все залежить від статі дитини і від самої жінки, наперед не вгадаєш.
У післяпологовий період і в період годування грудьми у багатьох виділяється дуже високий рівень пролактину, який теж пригнічує потяг.
У деяких жінок лібідо може бути знижено до півроку, у інших – довше. Це не повинно викликати ніяких побоювань, це нормально. Потрібно бути готовими, і пам'ятати, що це тимчасово.
Якщо в парі присутня близькість, сексуальні відносини можуть підтримуватися і далі. Жінка, можливо, не буде відчувати сильного бажання, але якщо вона відчуває ніжність, близькість до свого чоловіка, якщо у них емоційні відносини, проблем з сексом не буде. Але змушувати себе, переламувати, особливо якщо боляче, не варто. Якщо чоловік в цей період вимагає від жінки секс, та буде відчувати ще більший стрес. Це, в свою чергу, призведе до ще більшого придушення лібідо.
Тому якщо чоловік прагне, щоб жінка його хотіла, потрібно подумати, як її розвантажити. Іноді жінка доглядає за двома дітьми, і отримує чоловіка-дитину в навантаження: подай йому шкарпетки, попери сорочку, насип борщу. Таким чином, чоловік ще більше підсилює стрес у жінки. Замість цього потрібно думати, як дати їй відпочити.
  1. Емоційне насильство у відносинах
Раніше я згадував, що якщо жінка втомилася, а чоловік вимагає від неї сексу, це тільки погіршує ситуацію. Але вимога сексу – не єдиний прояв емоційного насильства.
Буває емоційне насильство на грунті грошей: коли жінка сидить в декреті, а чоловік ставить себе вище лише тому, що заробляє. Або просто її пригнічує. Або вони постійно сваряться з якихось причин. Все це призводить до того, що лібідо зменшується і потроху зникає. Не кажучи вже про фізичне насильство в сім'ї.
  1. Пережите в дитинстві домашнє насильство
Знову ж таки, під удар найчастіше потрапляють жінки. Домашнє насильство з боку батька або брата може викликати сильний страх по відношенню до чоловіків, відторгнення і придушення потягу до них.
  1. Сексуальне насильство або його загроза, домагання
Не важливо, в якому віці це сталося, але подібний досвід може сильно вдарити по лібідо жінки. Вона не буде довіряти чоловікам, не зможе розслабитися. Більше того, після статевих стосунків у таких жінок можуть з'являтися больові відчуття. І навіть хвороби. У таких ситуаціях краще звернутися до психолога.
  1. Сором, що обмежують моральні і релігійні переконання, нав'язані батьками установки
"Поматросит и бросит", "чоловікам довіряти не можна", "їм тільки одне потрібно", "принесеш в подолі", "ти не знаєш, що у нього в голові" – такі посили можуть йти як від мами, так і від тата. По суті, батьки встановлюють сильну заборону на прояв сексуальності. І знову ж таки під удар потрапляють в основному жінки, тому що у чоловіків сексуальність заохочується.
Якщо у вас є подібні переконання, вони можуть пригнічувати ваше сексуальне життя.

Related

Цікаво 2512331216540538224

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item