Порошенко дав свідчення у справі про держзраду Януковича: про що сказав презиент

Петро Порошенко під час дачі показань свідків
Президент України Петро Порошенко дав свідчення в Оболонському районному суді Києва у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича. Главу держави допитували як свідка.
Порошенко дав свідчення по Скайпу, пояснивши це напруженим графіком. Допит почався о 14:00 і тривав близько години. Суддя вирішив припинити допит, заявивши, що захист Януковича навмисне ставить запитання, які не стосуються даного кримінального провадження. Засідання продовжиться 22 лютого о 10:00.
Про що розповів президент, читайте в матеріалі НВ.
27 лютий 2014 року Порошенко прибув до Криму з письмового дозволу в.о. президента Олександра Турчинова. Метою поїздки було провести переговори з депутатами Верховної Ради Криму, "щоб зупинити руйнівні процеси, які почалися зі спроби оголошення незаконного референдуму, переконати депутатів і переконатися самому в процесах і подіях, які в той день відбувалися в Сімферополі і Криму".
- Порошенко стверджує, що особисто бачив військових у зеленій формі. "Це були військовослужбовці Збройних сил Російської Федерації: як зі складу Чорноморського флоту РФ, так і перекинуті з 20 лютого 2014 років через відповідні аеропорти і порти України без дачі дозволу на це українською державою".
Захоплення адміністративних будівель в Криму в лютому 2014 року і інші незаконні дії здійснювали регулярні підрозділи Збройних сил Російської Федерації. Порошенко зазначив, що це "агресія і незаконна анексія суверенної території України".
Порошенко заявив, що в Криму була загроза його життю. Коли журналісти почали знімати факт того, що Верховна Рада Криму заблокована, "була команда, щоб застосувати щодо мене заходи фізичного впливу". Після цього Порошенко попрямував по іншій вулиці до своєї машини, але по дорозі "сотні людей", частина з яких "була провокаторами", намагалися погрожувати йому, але частина встала на його захист. "Тоді була безпосередня загроза моєму життю".
Порошенко не згоден з тим, що РФ була визнана агресором тільки в 2016 році. "Якщо ви уважно вивчите резолюцію Генасамблеї ООН від березня 2014 року, то в ній рішуче засуджувалася анексія Криму, і це знайшло своє підтвердження в рішеннях вищого законодавчого органу України - Верховної Ради.
- Порошенко заявив, що під час відвідання селища Ізварине (Луганська область) в 2014 році його машину обстріляли.

Допит Порошенка: повне відео


Related

Політика 3728689422122360319

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item