Порошенко пояснив, чому співпрацює з кумом Путіна


Президент Петро Порошенко буде працювати з будь-ким у питанні заручників.
Про це він сказав на прес-конференції, коментуючи роль кума президента Росії Володимира Путіна Віктора Медведчука на переговорах.
"Під час переговорів у Мінську при розробці і укладанні Мінських угод склад моєї команди був дуже добре відомий. І пана Медведчука там не було.
Є так звана гуманітарну група, яка займається виключно питанням звільнення заручників. Це не Мінська група. Вона є частиною тристоронньої контактної групи.
Колишній голова Служби безпеки України призначив у цю групу представником Віктора Медведчука. Я про це знав. І зараз вам наголошую, що я буду працювати з будь-ким, який ефективно зможе повернути хоча б одного українського заручника додому", - заявив він.
"Ми намагалися застосовувати різні канали комунікації, починаючи від військових і закінчуючи церквою. Я маю визнати, що найбільш ефективним виявився Віктор Медведчук. Знаєте чому? Тому що рішення про звільнення приймає безпосередньо Путін", - продовжив Порошенко.
"Я докладав всіх зусиль, нещодавно зустрічався з митрополитом Онуфрієм. Була інформація, що нам через церкву вдасться витягнути п'ятьох наших хлопців з Донецька. На жаль, це зірвалося. Буду продовжувати шукати всі канали, в тому числі і цей", - резюмував президент.
Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі. Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. українців.

Related

Політика 4801693351326483445

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item