Росія втручається в Оскар - ЗМІ

РФ намагається запобігти завоюванню Оскара двома документальними фільмами

Росія нібито намагається вплинути на результати голосування Американської академії кіномистецтва і запобігти завоювання Оскара двома документальними фільмами, "які їй не подобаються".

 
Росія намагається вплинути на результати голосування Американської академії кіномистецтва, яка визначає переможців престижної премії Оскар. Про це йдеться в матеріалі New York Times, опублікованому в середу, 21 лютого.
 
Відзначається, що Москва намагається запобігти завоюванню Оскара двома документальними фільмами, "які їй не подобаються".
 
Один із них - Останні люди в Алеппо сирійського режисера Ферас Файяда. Фільм зображує місто Алеппо після бомбардування російських літаків і героїзм рятувальних груп під назвою Білі шоломи. Режисер скаржиться на те, що він неодноразово піддавався атакам тролів у соцмережах, і вважає, що російська кампанія має на меті дискредитувати його фільм в очах американських кіноакадеміків.
 
Крім цього, групу сирійських волонтерів, яка допомагала під час зйомок, на російському ТБ називають "подільниками терористів", які нібито планують "провокацію з використанням хімічної зброї" в Сирії.
 
Друга документальна стрічка - Ікар - розповідає про державну програму допінгу в Росії. Її режисер Браян Фогель був змушений чотири рази міняти розташування продакшн-студії, використовувати одноразові телефони і постійно переховувати головного персонажа - колишнього главу російського антидопіногового агентства Григорія Родченкова через спроби стеження і загроз життю.
 
Нагадаємо, раніше був опублікований список зі стрічок, які допущені цьогоріч до головної боротьби за Оскар.

Related

Події у світі 2587758355960459872

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item