Офіцер описав, як загинула медик Сабіна Галицька


Офіцер розповів, як загинула 23-річна військова лікарка Сабіна Галицька, яка їхала надавати медичну допомогу жителям Катеринівки.
Про це військовий Гліб Бабіч написав на своїй сторінці у Facebook.
"ПТУР прилетів, коли до повороту і капоніра залишилося всього нічого. На цій ділянці "нуля" був ризик обстрілу з стрелкотні, тому всі знаходилися всередині машини. Під захистом легкої, але тримаючої кулю броні", - написав Гліб Бабіч.
За його словами, водій БРДМ розвідки встиг помітити, щось світиться, стрибає пляма, і різко взяти вліво.
"Машина потрапила в яму, похилилась на один бік. Це і врятувало більшість. Ракета вдарила страшно, але не змогла правильно "уткнутися". ПТУР спрацював не так, як повинен був. Кумулятивний струмінь не потрапила всередину машини, випалюючи, закритий в тісній броньованій коробці екіпаж", - розповів він.
Водій знепритомнів від удару і ліг на кермо.
"Контужений командир машини вчепився в кермо, і зміг довести скалічену машину до рятівного капоніра. Другий постріл однозначно став би останнім. Машина тикнулася в стінку мерзлої ями і затихла. Чути було тільки голос пораненого. І більше не було Сабіни", - написав Бабіч.
За його словами, від вибуху проломився борт машини і величезний шматок обшивки, розлетівшись пішов всередину. Туди, де сиділа Сабіна з медичним рюкзаком.
"Сабіна їхала надавати допомогу жителям недавно звільненої Катеринівки. Це була головна частина її бойового завдання. Зібрати відомості про людей, які потребують допомоги, особливо літніх", - написав військовий.

Відзначається, що це була друга ротація загиблої.
"Перша ротація пройшла під Мар'їнкою. Впоратися з її енергією було важко. Поєднання веселої дівчини і справжнього бійця. Вона хотіла бути завжди там, де все. Навіть якщо це небезпечно. Хитрили. Берегли", - зауважив він.
Крім того, військовий наголосив, що того разу все повинно було бути штатно. Ділянка була відносно спокійною.
"У засідці сидів професійний оператор-снайпер ПТУР. Готувався. Вичікував. Полював. Не боявся. Наші вопи дотримувалися тиші. Відпрацював, і десь поставив собі "зарубку" на пам'ять. Ти вже мертвий. Ми тобі це гарантуємо", - зауважив він.
Військовослужбовець додав, що хочеться весь час просити вибачення у батьків.
Вбита 20 січня 2018 року медик Сабіна Галицька 4,5 місяців рятувала поранених бійців на передовій і мріяла вступити до університету.

Related

Події в Україні 43392809689965967

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item