Чиновники ДМС торгували біометричними паспортами

В результаті обшуків вилучено доказову документацію

Затримані надавали клієнтам приватної фірми можливість отримати біометричний паспорт в обхід електронної черги в найкоротші терміни.

 
Правоохоронці затримали вісьмох посадових осіб Державної міграційної служби Києва та Черкаської області, які незаконно видавали біометричні паспорти. Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції України у четвер, 8 лютого.

"Викриті службовці... у змові з приватними фірмами створили корупційну мережу, пов'язану з видачею біометричних паспортів", - йдеться в повідомленні.







 
Затримані надавали клієнтам приватної фірми можливість отримати біометричний паспорт в обхід електронної черги в найкоротші терміни, проте за значно завищеною вартістю.
 
"Так, виготовлення документа позачергово за 22 робочих дні "коштувало" замовнику 3 000 гривень, а за 1-2 робочих дні - 11 000 гривень", - пояснюють правоохоронці, відзначаючи, що через такі схеми службовці не тільки отримали незаконні доходи, а й штучно створили значні черги.
 
Правоохоронці повідомили, що провели санкціоновані обшуки в службових кабінетах і за місцем проживання посадових осіб ДМС, а також за адресами розташування викритих підприємств. В результаті обшуків вилучено доказову документацію, чорнові записи та грошові кошти, отримані в результаті злочинної діяльності.

За даними поліції, завдяки цим схемам начальник одного зі столичних відділів ДМС менш ніж за рік придбав автомобіль преміум-класу. Цей же чиновник і його спільник були викриті в причетності до виготовлення, зберігання та збуту наркотиків різних видів.
 
Нагадаємо, Державна міграційна служба з початку року оформила громадянам України 457 307 біометричних паспортів для виїзду за кордон.

Related

Гаряча новина 5581235557483076154

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item