Продавців Львова зобов'язали розмовляти тільки українською

Ринок у Львові

Спілкуватися з покупцями іншою мовою продавці, згідно з рішенням Львівської міськради, можуть тільки на вимогу клієнтів. За недотримання постанови передбачений штраф від 17 до 170 гривень.


Львівська міськрада зобов'язала всіх працівників сфери обслуговування в місті розмовляти винятково українською мовою, а будь-якою іншою - тільки на безпосередню вимогу відвідувача. Відповідну постанову прийняла Львівська міськрада на засіданні в четвер, 15 лютого, повідомляє Zaxid.net.
Згідно з документом, державною мовою повинні обов'язково бути цінники, реклама, вивіски, афіші і меню. За необхідності може бути дубляж іноземною мовою. Стежити за виконанням постанови зобов'язали працівників муніципальної охорони, які можуть штрафувати підприємців.
 
"Якщо реклама промовляє іноземною мовою, то поруч з її текстом має бути переклад українською, який за обсягом і вмістом не може бути менший за оригінал (виняток роблять тільки для зареєстрованих логотипів і товарних знаків). Подібні правила стосуються також меню, квитків і чеків", - наголошується в документі.
 
За недотримання цих вимог передбачений штраф від 17 до 170 грн (при повторному порушенні максимальна сума штрафу становитиме 459 грн).
 
Нагадаємо, за даними опитувань, 50,5% населення України послуговуються українською мовою як основною мовою повсякденного спілкування.

Related

Суспільство 7303873893867122888

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item