Російський журналіст розповів, що може спровокувати розвал РФ


Російський журналіст Ігор Яковенко назвав найреальніші причини можливого розвалу Російської Федерації. Серед них суттєве посилення санкцій проти РФ та освоєння китайцями Далекого Сходу і Сибіру.
Про це пише Обозреватель.
"По-перше, якщо у федерального центру не буде вистачати грошей для того щоб годувати регіони. Тому що сьогодні Москва забирає близько 80% загального доходу з регіонів і потім розподіляє централізовано. Зрозуміло, що захищеними статтями є якраз силовики - Росгвардія і міністерство оборони. Якщо реально не буде вистачати коштів на соціальні потреби, на пенсії тощо, думаю, відцентровий процес буде досить серйозний", - сказав Яковенко.
"Друге - якщо будуть серйозно посилені санкції - так, що вони будуть торкатися людей, а не лише керівників. Тоді теж можуть виникнути проблеми відцентрового характеру", - продовжив він.
"Останнє - включення регіонів у якийсь обмін з сусідами. Зараз йде досить серйозне освоєння китайцями Далекого Сходу і Сибіру. Ядерна війна з Китаєм - це все нісенітниця. Китаю абсолютно не потрібно займатися з нами якимись силовими вправами. Цілком реально те, що відбувається зараз - перетравлення Сибіру і Далекого Сходу китайцями. В цьому напрямку буде подальший рух. Така велика людська маса - майже 1,5 мільярди - і економічна маса притягує. І це цілком може почати розривати Росію", - переконаний журналіст.
Раніше екс-міністр закордонних справ України, дипломат Володимир Огризко в ефірі UMN заявив: "Для Росії настали "смутні часи"... Радянський союз розпався саме через те, що вплутався в гонку озброєнь і продемонстрував свою повну неспроможність економічну, соціальну і політичну. І на тому все скінчилося. Тому, власне, я б не давав і п'ятдесяти років для роздумів про майбутнє цієї Росії".

Related

Події у світі 3930281874133900678

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item